Hornsherred Rideklub udbyder ryttermærke 3 og 4 i november 2016:

Ryttermærke 3: Undervisning fredag d. 4. november fra 18.00 – 21.00

Undervisning lørdag d. 5. november fra 10.00 – 18.00

Prøveafholdelse søndag d. 6. november 09.00 - ……..

Ryttermærke 4: Undervisning fredag d. 18. november fra 18.00 – 21.00

Undervisning lørdag d. 19. november fra 10.00 – 18.00

Prøveafholdelse søndag d. 20. november 09.00 - ……..

General information:

Ryttermærke 3 og 4 er de to mærker du skal bruge for at få rytterlicens (plus et start-parat kursus) – Det kræver medlemskab af en rideklub for at kunne tage disse mærker.

Man behøver IKKE at have ryttermærke 1 og 2 for at få 3 og 4 men:

Kravene er:

• at man har egen hest med til prøven (på prøvedagen, i undervisningen skal man ikke bruge hesten udover i RM 4, sidst på dagen.

• Samt at man har aflagt en rideprøve på min. LC niveau i dressur eller spring ved en autoriseret dommer til et D-stævne.

• Mere information omkring rideprøver kan læses på DRF’s hjemmeside HER. Det er vigtigt at du, hvis du ønsker denne rideprøve – printer en formular (rideprøven) ud på DRF’s hjemmeside, giver til sekretariatet ved det stævne du skal starte hos, så de kan vedlægge den din start. Dommeren udfylder så denne, når du rider dit program. Det papir skal du så have med til selve ryttermærke prøven. Ellers kan man ikke bestå ryttermærke 4. Men har du ikke mulighed for dette kan du ride for ryttermærke dommerne, men det er bedst hvis I rider et stævne, da vi kun har mulighed for at tage 6 rytter op til rideprøven.

Undervisningen og prøverne bliver afholdt:
Hornsherred Rideklub, Kirkevej 20, 3630 Jægerspris – Telefon 21454104

Klubben hæfter ikke for ulykkestilfælde hos hest eller rytter under undervisningen eller prøverne.

Pris pr. mærke 300 kr. for medlemmer af Hornsherred Rideklub, 400 kr. pr mærke for ikke medlemmer.

Tilmelding skal ske på mail: hornsherred@live.dk

Angiv ved tilmelding:

Navn, e-mail, adresse, fødselsdato, telefon nummer, hvilke mærke du ønsker at deltage i samt klub.

Indbetaling skal ske til :

Reg. nr. 1342 – Konto nr. 0425605271 – Tilmeldingen er først gyldig når indbetalingen er modtaget.

Info:

Følhopper

Konkurrencebrug uanset art er meget belastende for den drægtige eller diegivende hoppe. Den drægtige hoppe må derfor kun deltage i stævner indtil 5 måneder før planlagt foling og igen 4 måneder efter foling. Føl må hverken medtages på konkurrencebanerne eller være borte fra hoppen i længere tid end 2 timer.

Indlæring gennem Association:

- Hesten kan lære ved at kombinere to signaler eller hændelser og dette kaldes indlæring gennem association.

- De to signaler skal forekomme samtidigt for at kunne blive kombinerede

- Indlæringen kan være positi f.eks.  ved at kombinere et klem og en antrukken lænd med at gå frem.

Og negativt ved at kombinere et hegn og et elektrisik stød med ikke at skulle røre ved hegnet.

- Indlæring gennem association kaldes også klassisk beringning

- Hesten lærer i naturen gennem association

Indlæring gennem forstærkning:

- Indlæring gennem forstærkning kaldes operant betingning.

- Der er to former for forstærkning: positiv og negativ

- En positiv forstærkning f.eks. kan være en ros, et stryg på halsen eller en godbid.

- En negativ forstærkning består i at ophøre med en hjælp f.eks. at give efter på tøjlen eller ophører med et schelkeltryk.

- Både en positiv og negativ forstærkning er en belønning

- En negativ forstærkning virker mere som belønning end en godbid eller et klap (positiv forstærkning).

- For at forstærkningen skal virke skal gives med det samme, den rigtigt adfærd vises.

- Det at give forstærkningen i det rigtigt øjeblik kaldes timing.

Eksempel på negativ forstærkning:

- Ophøre med schenkeltryk, når hesten går frem

- Ophøre med anholdning i tøjlen og sædet når hesten standser

- Rytteren skal altid være bevist om den negative forstærkning, således at hesten belønnes for korrekt adfærd.

Håber det giver mening for jer...........vi ses i morgen

Hilsen fra Heidi

Ryttermærke 3 og 4 afholdes over to weekender som lynkursus.

Der vil være undervisning lørdag og søndag kommer prøverne til at ligge.

Ryttermærke 3 afholdes d. 20 og 21 april 2013

Ryttermærke 4 afholdes d. 4 og 5 maj 2013.

Pris: 350 kr. for medlemmer af HHR og 400 kr. for ikke medlemmer, pr. mærke.

Tilbmelding: hornsherred@live.dk eller til heidi 2184 9903. Tilmelding efter først til mølle.